Oude Meesters – tekenen in de buitenlucht

Bezoek aan het Schooltje van Dik Trom, lunch & tekenen in de buitenlucht met Rob Cerneüs Jr. | woensdag 17 augustus
Voor iedereen!

Tuurlijk kan het nog: een dag erop uit waarbij je je jeugd herbeleeft en ouderwets mag keten. Op woensdag 17 augustus bezoek je eerst het Schooltje van Dik Trom in Etersheim. Daarna lunch je bij de Breek. Tot slot ga je onder de bezielende begeleiding van kunstenaar Rob Cerneüs Jr. met houtskool tekenen in de buitenlucht. Of je nu een meesterwerk aflevert of gewoon lol beleeft, alles mag.

Over Het Schooltje van Dik Trom
In dit oude schooltje was C. Joh. Kieviet onderwijzer van 1883-1902. In de naastgelegen onderwijzerswoning (niet te bezichtigen) schreef hij zijn eerste boek over Dik Trom, een ondeugend jongetje met een hart van goud.
Het schooltje heeft – net als vroeger – maar één klaslokaal. Door de oude schoolbanken, een potkachel, nostalgische schoolborden en klompen onder de kapstok, waan je je in vroegere tijden.

Over Rob Cerneüs Jr.
Als iemand je enthousiast kan krijgen voor kunst is Rob Cerneüs Jr. het wel. Hij is een beeldend kunstenaar die sterk gelooft in de traditionele band tussen beeldhouw- en tekenkunst. Hij is opgeleid tot eerstegraads docent beeldende kunst en autonoom beeldend kunstenaar met als afstudeerrichting beeldhouwen en tekenen. Cerneüs zoekt in zijn kunstwerken en projecten altijd de verbinding met de omgeving.

Informatie
Wat: Bezoek aan het Schooltje van Dik Trom gevolgd door een lunch bij de Breek en tekenen met houtskool met Rob Cerneüs
Wanneer: woensdag 17 augustus, aanvang 10:30 uur
Waar: Schooltje van Dik Trom, Etersheim en de Breek
Kosten: 17,50 per persoon (inclusief BBQ)
Vervoer: Heb je vervoer nodig? Vermeld dit in je aanmelding, dan regelen we dit voor je.

Gerelateerde Berichten